Na mijn 3- jarige opleiding als schoonheidsspecialiste wilde ik eigenlijk verder studeren. Vooral de voeten en wat de voet vertellen kan over de mens fascineerde mij en de mens in het algemeen. Via via werd ik geattendeerd op de opleiding Podotherapie die toen alleen nog maar bestond in Eindhoven. De combinatie van medisch handelen, onderzoeken, creatief bezig zijn, klachten verhelpen en het contact met mensen is mij op het lijf geschreven. Nadat ik in 1999 ben afgestudeerd als Podotherapeut aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven ben ik fulltime gaan werken als Podotherapeut in diverse praktijken en in het Medisch Spectrum Twente in Enschede. Daar heb ik zes jaar lang één dag in de week in een multidisciplinaire setting gewerkt om mensen met voetwonden door ernstige Diabetes en/of vaatproblemen te behandelen. Dit in samenwerking met o.a. vaatspecialist, gipsmeesters en verpleegkundigen. Veelal konden wij voorkomen dat er delen van de voet of zelfs de gehele voet geamputeerd zou moeten worden. Daarnaast proberen we de mensen weer wat mobieler te krijgen en door het geven van voorlichting preventief te werken.
In 2004 kreeg ik de kans om een eigen praktijk te laten bouwen in een gepland gezondheidscentrum in het centrum van Lichtenvoorde. In september 2005 ben ik daadwerkelijk begonnen met mijn praktijk. De praktijk is zeer toegankelijk, de taxi kan letterlijk tot voor de deur parkeren en de praktijk is ruim van opzet in vrolijke, frisse kleuren. Sinds mei 2008 heb ik een tweede praktijk in Aalten, gevestigd in gezondheidscentrum ‘De Nassau’. Bij beide praktijken is de mogelijkheid samen te weken met de naastgelegen fysiotherapeutische praktijken en dit gebeurt ook regelmatig.
Ik maak gebruik van nieuwe apparatuur zoals goede ‘podomasters’ voor een gedegen voetbehandeling (één van mijn specialisaties) en een RS drukmeetplaat. De drukmeetplaat is een plaat met sensoren die heel nauwkeurig kan meten hoe snel iemand loopt, met welke druk op welke punten en of de afwikkellijn juist is. Ook in stand meten we nauwkeurig de druk onder de voeten. Dit kan met en zonder zolen en met en zonder schoenen. Hierdoor kan ik de patiënt nog beter helpen omdat de therapie nóg nauwkeuriger wordt.
Ik maak mijn therapeutische hulpmiddelen zelf, ook de zolen. Daarnaast beschikken wij over een scanapparaat die de mogelijkheid biedt om zolen computertechnisch te vervaardigen. Hierdoor zijn zolen perfect te reproduceren en ook sportzolen zijn zo beter te vervaardigen. Beide technieken, handmatig en scan, geeft mij de mogelijkheid om zeer diverse therapieën te kunnen leveren. Op deze manier krijg je altijd op de persoon specifiek toegepast maatwerk.